Selecteer een pagina

Indigo Voorkant DoosIndigo

Algemene informatie

Indigo Aantal spelers 2-4   Indigo Speeltijd 45 minuten  Indigo Minimale leeftijd 8+

Verhaallijn Indigo

Indigo is een diepblauwe kleurtoon, die al in de oudheid uit de Indische indigoplant werd gewonnen. Haar donker kleur blauw gold voor veel culturen en religies al symbool van het oneindige en de onsterfelijkheid. Als kleur werkt het rustgevend op het menselijk lichaam en zorgt zo voor een nuchter verstand. En juist dat moeten de spelers hebben, terwijl ze tijdens het spel proberen de mooiste edelstenen binnen te halen

Handleiding

Handleiding van Indigo is zeer mooi uitgevoerd in uiteraard de mooie Indigo kleur.
De inhoud van het spel wordt keurig in het Nederlands beschreven met duidelijk plaatjes.
Voorbereiding en spelverloop worden in stappen beschreven aan de hand van voorbeelden. Het is zeer goed leesbaar door het gebruikte lettertype en de regelafstand. Echt top gedaan.
Verder is het spel ook beschreven in het Duits, Frans, Italiaans en Engels.

Indigo Handleiding

Spelmateriaal

Het spelmateriaal van Indigo is zeer mooi uitgevoerd. Een prachtig uitgevoerd speelbord. Mooi getekende weg- en schatkaartjes. En edelstenen van glas in de kleuren blauw, groen en geel. Alleen al om het spelmateriaal zou je dit spel graag willen hebben.

Spelbeschrijving

Bij Indigo proberen de spelers de meest waardevolle edelstenen te verzamelen. Daarvoor leggen ze wegen aan, waarop ze de edelstenen naar de uitgangen aan de rand het speelveld bewegen. Deze uitgangen zijn alleen van hen of ze delen ze met een andere speler. Terwijl in het eerste geval alle anderen met lege handen staan, heeft in het tweede geval de ander speler geluk, want ook hij wordt met een edelsteen beloond.

Per speelbeurt heb je 3 stappen:

  • Leg een wegkaartje
  • Verplaats een edelsteen
  • Neem een nieuwe wegkaartje

Aan de zijkant van het speelbord heeft iedere speler een ‘doel’. De bedoeling met behulp van de wegkaartjes een weg te maken naar de spelersdoel. Als een edelsteen het spelersdoel heeft bereikt, dan krijgt de speler 1 punt voor een gele edelsteen, 2 punten voor een groene edelsteen en 3 punten voor een blauwe edelsteen.

Indigo Doel Witte Speler

Het leuke is dat sommige doelen door 2 spelers gedeeld worden. Mocht een edelsteen zo’n doel bereiken, dan krijgen beide spelers de punten.

Indigo Doel Rode En Blauwe Speler

Tevens kun je jouw tegenspelers het moeilijk maken door jouw wegkaartje aan hun route aan te leggen, zodat de edelsteen een andere kant op gaat.

De edelstenen worden achter een schermpje weggelegd, zodat de tegenspelers niet weten hoeveel punten je hebt.

Prijs/kwaliteitverhouding

Indigo kost zo rond de 25,00 Euro. Dit is echt een koopje voor wat je ervoor terug krijgt. Mooi uitgevoerd speelbord. Wegkaartjes van stevig karton, tevens ook mooi uitgevoerd. Edelstenen van glas. De doos bevat diverse uitsparingen, waarin je de wegkaartjes kan doen. Zeer praktisch.

Indigo Spelmateriaal

Eindoordeel

Indigo is een leuk spel voor iedereen. Aan de hand van wegkaartjes kun je de edelstenen naar jouw (gezamenlijke) doel leiden. De spelregels zijn vrij eenvoudig. Maar desalniettemin is dit een zeer interessant strategisch spel. Door op het ene moment samen te werken en op het andere moment juist niet, kun je erin slagen om zoveel mogelijk waardevolle edelstenen te krijgen. Dit spel verdient zeer zeker een dikke voldoende. Kopen zou ik zeggen.