Selecteer een pagina

River Dragons Voorkant doos

River Dragons

Algemene informatie

River Dragons Aantal spelers 2-6   River Dragons Speeltijd 25 minuten  River Dragons Minimale leeftijd 8+

Verhaallijn

Elk jaar strijden de dapperste jongelingen in de Mekong Delta tegen elkaar in een beroemde wedstrijd. Door bruggen met planken en stenen te bouwen moeten ze de rivier oversteken om het dorp aan de overkant te bereiken.
Om daar te komen moeten ze hun acties zorgvuldig plannen en de manoeuvres van de tegenstanders en onverwachte tussenkomst van de Mekong draken ontwijken. De eerste die zijn doel bereikt krijgen een gouden draak van de koning zelf.

Handleiding

Handleiding van River Dragons in het Engels, Frans, Chinees, Spaans en jawel ook in het Nederlands. De voorbereiding van het spel is eenvoudig. In 6 stappen is het spel klaar voor gebruik. Er zit alleen een fout in de samenvatting, deze is verholpen door een in het spel toegevoegde erratum.

River Dragons Handleiding

Spelmateriaal

Het spelmateriaal van River Dragons bestaat uit een dubbelzijdige speelbord.
De beginnerszijde heeft een aantal voorbedrukte eilandjes waar je stenen op kan leggen. De gevorderde zijde heeft geen voorbedrukte eilandjes.

River Dragons Speelbord

Je hebt ronde ‘stenen’ en je hebt plankjes in verschillende kleuren en groottes. De plankjes hebben een nummer, van 1 tot en met 6. Elke speler krijgt een fraai beschilderde speelfiguurtje en mooi getekende opdrachtkaarten.

Spelbeschrijving

Het doel van River Dragons is om jouw speelfiguurtje van jouw dorp naar het dorp aan de overkant te krijgen. Je moet hiervoor twee fases doorlopen:

 1. Programmeer Fase; de speler kiest 5 actiekaarten die hij op handen heeft. Hij legt deze gedekt voor zich in de volgorde zoals hij ze wil spelen. Deze kaarten moeten op volgorde van links naar rechts gespeeld worden.
 2. Actie Fase; alle spelers draaien tegelijk hun eerste kaart om en voeren de actie 1 voor 1 uit. Daarna wordt de tweede kaart omgedraaid, hierna de derde enzovoort.

De speler mag uit de volgende actiekaarten kiezen:

 1. Leg 1 steen
 2. Leg 2 stenen
 3. Leg 1 plank
 4. Leg 2 planken
 5. Verwijder 1 plank of steen
 6. Beweeg 1 keer
 7. Beweeg 2 keren
 8. Spring over een ander speelfiguurtje
 9. Drakenkaart

River Dragons ActiekaartenDe drakenkaart is een speciale kaart. De speler mag per ronde maar 1 drakenkaart spelen van een kleur van de tegenstander. Een drakenkaart annuleert de actie van de tegenstander. Als bijvoorbeeld de drakenkaart op de 3e plek ligt, dan annuleert hij de 3e actiekaart van de tegenspeler.

River Dragons Drakenkaarten

Mocht een speler zijn actie niet kunnen uitvoeren of zijn speelfiguurtje valt in het water, dan moet de speler zijn speelfiguurtje in zijn eigen dorp zetten en overnieuw beginnen.

Na afloop van de speelronde pakt de speler zijn 9 actiekaarten en begint de programmeerfase weer.

Prijs/kwaliteitverhouding

Het speelbord, kaarten, plankjes, stenen en speelfiguurtjes zijn erg mooi en van uitstekende kwaliteit. De kaarten zijn zeer mooi en gedetailleerd getekend. De speelfiguurtjes zien er leuk uit en zijn mooi geschilderd. De prijs van River Dragons varieert tussen de 25 en 30 euro en dat is zeker niet duur gezien het materiaal wat je er voor terugkrijgt
River Dragons Stenen

Eindoordeel

River Dragons is een zeer eenvoudig maar leuk spel. Hoe meer spelers hoe beter. Je denkt dat jouw actiekaarten op de juiste volgorde liggen en dat de overwinning dichtbij is, maar een drakenkaart of een actie van de tegenspeler kan er voor zorgen dat jouw speelfiguurtje in het water valt en helemaal opnieuw moet beginnen.

River Dragons Plankjes

Het enige nadeel is dat bij het leggen van de planken en stenen er soms instabiele planken van de stenen vallen. Ook vallen de speelfiguurtjes vaak van hun plank af. Voorzichtigheid is geboden.

Maar desondanks is dit spel een aanrader.